Kukamitähäh

Treenipäiväkirjasta tuli sairauskertomus, mutta toivottavasti vain toviksi. Tri-hommat on edelleen ohjelmassa aina kun olotila sen sallii.

sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Selkäongelmia

Nihkeissä tunnelmissa on mennyt pari viimeisintä viikkoa. Vanha rakas selkävaiva on jälleen päättänyt tulla ilahduttamaan arkeani, joka tarkoittaa sitä että kipu on ollut hyvin tiiviinä seuralaisena ja pitänyt mielen maassa ja treenit vähissä. Koko ajanhan se riivaa muutenkin, mutta nyt tuli taas selkeästi pahempi jakso. Kipua on ollut normaalin lonkkajomotuksen lisäksi myös polvessa ja alaselässä ja istuminen, seisominen ja kävelykin on ollut yhtä tuskaa. 

Maananataina kävin fysioterapeutilla ja keskiviikkona hierojalla, mutta välitöntä apua ei niistä ollut. Ei myöskään ahkerasti tehdyistä hengenpelastusliikkeistä eli mm. selän taaksetaivutteluista.

Treenit ovat näinollen jääneet vähiin ja esim. pelkkä joogan ajatteleminenkin sai tuskanhien kihoamaan otsalle. Liekö perjantain letkeillä pikkujouluilla ja niitä seuranneella totaalisella lepopäivällä ollut osuutta asiaan, mutta tänään pystyin tekemään reilun tunnin rauhallisen juoksulenkin mahtavassa talvisäässä: 8 astetta pakkasta ja aurinko paistoi! Lenkin jälkeisen suihkun päätin hoitaa uimahallissa ja siihen alle tein 1500 metrin/hiukan vajaan tunnin painotteisen tekniikkatreenin. Hyvälle tuntui sekin. Selkä sattuu edelleen, mutta ei läheskään niin paljon kuin alkuviikosta.

Valmentajan uintitekniikkaohjeet ja -harjoitukset ovat kyllä loistavia. Altaassa on jo tullut monta oivallusta, varsinkin kun kotiläksyksi tuli mm. katsoa mallia Michael Phelpsin tekniikasta... Useimmiten olo tuntuu kuitenkin vielä Timo Silakalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti