Kukamitähäh

Treenipäiväkirjasta tuli sairauskertomus, mutta toivottavasti vain toviksi. Tri-hommat on edelleen ohjelmassa aina kun olotila sen sallii.

sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Vaivainen vappuviikko

Ei nyt taas mennyt ollenkaan niin kuin olisi pitänyt tämä viikko. Uintitreenejä ei saanut tehtyä ja muiden järjestystä piti osin vekslata.

Ma: lepopäivä, ihan suunnitellusti.

Ti: Lepopäivä, ei suunnitellusti. Koulutuspäivän jälkeen olin ihan raatoväsynyt, tiedon tankkaus ottaa voimille, ja lisäksi olo oli muutenkin nuiva. Osasyy outoon oloon oli varmaankin se, että yksi koulutukseen osallistuva valopää oli päättänyt holvata itsensä kärpäsmyrkkymäisellä parfyymilla ja lemusi niin, ettei hajua päässyt pakoon. Taidan olla jossain määrin hajusteyliherkkä ja tässä tapauksessa en ollut ainut: kollega vieressä sai päänsäryn ja lähistöllä istuva yksi nainen jotutui vetämään astmalääkkeitä... Kyllä ei pysty ymmärtämään, että miksi hajusteita käyttävät eniten juuri ne, joilla on huonoin maku ko. aineittein suhteen! Liikuntasuorituksiin ei siis ollut voimia, mutta ihan hukaan ilta ei mennyt kun sentään jaksoi hoitaa asiointi- ja huushollinhuoltohommia.

Ke: kyläluutafillarilla sateessa salille 0.15/3,6km + punttitreeni 1:15 + fillarointi kotiin 0:15/3,6km. Aikataulusyistä piti kiitää fillarilla juoksun sijasta. Tällä reissulla selkisi myös se, että jos tiistaina olisivat voimat riittäneetkin niin eipä tuolla olkapäällä mitään uintitreeniä olisi tehty. Punttitreenistä tykkäsi, mutta liikelaajuus näemmä on rajoittunut ja laajempi pyöritysliike aiheuttaa edelleen aikamoista kipua. Perhana.

To: vappuaaton kruisailu cyclolla Keskuspuiston, Vantaanjoen ja Vanhankaupunginlahden maisemissa 2:20/41km. Haltialaan pysähdyttiin paussille munkkirinkilän kuvat silmissä, mutta oih ja voih: olivat loppuneet! Kaffetta ja marjapiirakkaa sentään löytyi lohdutukseksi.

Pe: tunnin leppoisa juoksu 8,3km, loppupuolella 5 x 100 reippaammat vetäisyt. Sää oli mitä mainioin ja fiilis loistava joten erittäin onnistunut lenkki.

Vanhankaupunginkosken vappukuohuvat
La: Uintia olisi ollut ohjelmassa vaan eipä tuolla olkapäällä edelleenkään uida. Perhanan perhana. Niinpä päivän liikunta muodostui siivous- yms. kotihommista, joissa niissäkin tuli kyllä hiki. Hyvistä yöunista huolimatta valtava väsymys painoi taas, joten päivän teemaksi muodostui myös ekstralepo. Kova hermokipulääkitys, joka edelleen on päällä, on viime aikoina väsyttänyt oikein erityisen paljon, tiedä häntä miksi. Tai no, osa ihmisistähän ei noiden samojen troppien kanssa pysty esim. käymään töissä lainkaan, koska väsymys on niin ankara. Eli sikäli tyytyväinenhän tässä saa olla, kun edes jotenkin pysyy tolpillaan, vaikka sitten meinaakin nukahdella milloin mihinkin.

Su: "vähän" kovempi juoksutreeni 1:31/14,6km. Mukana oli 8 kpl tonnin rivakampia vetoja, kaksi aina samaa vauhtia ja tähdätyt vauhdit olivat 5:20 / 5:10 / 5:00 / 4:50. Silmä kovana koitin mittarista tuijottaa, että vauhti pysyy oikeana, mutta hiivatin vaikeaa se oli, kun esim. 5:00:aan tähdätessä mittari näytti välillä 5:24 ja sitten heti perään 4:39, vaikka jalat tikkasivat mielestäni tasaista tahtia ja maasto oli siinä kohtaa tasainen. Nuo vauhdit eivät varmaan monellekaan ole PK:ta kummoisempia, mutta itselleni täyden työn takana. Mittarin data kertoikin, että keskisyke lenkillä oli 160 ja maksimi 184 (testissä mitattu maksimi 187), eli ainakin töitä tuli tehtyä ankarasti. 

Huomenna pitää varmaan varata fyssarilta aika ja selvittää olkapään kohtalo & miten sen toipumista kivuttomaksi voisi vauhdittaa. Ekaan tri-starttiin onneksi on aikaa ja nyt täytyy muutenkin kesittyä juoksemiseen (Helsinki City Run lähestyy...), joten ei onneksi mitään paniikkia tuon olkapään suhteen. Venyttely ja vanuttelu on onneksi jo aavistuksen auttanut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti