Kukamitähäh

Treenipäiväkirjasta tuli sairauskertomus, mutta toivottavasti vain toviksi. Tri-hommat on edelleen ohjelmassa aina kun olotila sen sallii.

sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Vuoden vika ja eka

Sananen vuoden vaihteeksi ja viikon tekemiset.

Ma: Muutama kilometri hyötypolkaisua eli vein kaupunkifillarin pesulle Sörnäisten rantatien Nesteen itsepesuhalliin. On muuten about ainut paikka kantakaupungissa, jossa kerrostaloasuja saa fillarinsa pyykättyä. Kiitos Helsingin kaupungin järjettömän pyöräteiden suolauksen on fillariin lokakuussa vaihdetut ketju ja rataspakka umpiruosteessa, eikä niitä enää saa hinkattua puhtaaksi. Toivottavasti tuo tolkuton kokeilu loppuu ja pyöräteitä aletaan jälleen aurata, mieluiten kunnolla. Mieluummin vaikka vaihdan fillariin sepelin rikkomia renkaita kuin odotan sitä, että koko kulkupeli ruostuu puhki.
Pyykkäysoperaation jälkeen 0:30 / 3 km sauvakävelyä ja 0:45 kotijumppaa Fibacon ohjeilla.


Ruosteen raiskaama fillaripoloinen
Ti: Aamusta suunnitellusti työterveyslääkärin pakeille ja kantapäähän tuikattiin piikki kortisonia. Tulehduskipulääkettä jatketaan vielä kaksi viikkoa ja sitten katsotaan mikä on tilanne. Parempaan päin on koko ajan nyt menty eli peukut pystyssä josko kevään koittaessa koittaisi jälleen myös juoksuaika. Illalla kolme varttia perusteellisia venyttelyjä ja rullailua.

Ke: Fillarointi salille ja siellä uuden Fibacon omatoimiohjelman treenausta. Myöhemmin illalla saunan ja uiman päälle parikymmentä minuuttia venyttelyjä.

To: Huilipäivä.

Pe: Edellisenä yönä oli niin surkeat unet, että olin ihan dingdong koko päivän. En siis kyennyt raahautumaan HelTri:n voimatreeneihin. Koska jotain seuraavan yön pelastamiseksi oli kuitenkin tehtävä kävin 0:56 / 5,7 km:n kävelyllä. Piristi niin kehoa kuin mieltä.

La: Treenivuoden 2016 päätteeksi 2:31 / 42,3 km:n PK-cycloilulenkki. Märät hiekkatiet oli aika raskaat ajaa, mutta lisää hikeä se vaan tiesi. Tekniikkapuolella keskityin erityisesti takareisien ja nilkkojen aktiiviseen työskentelyyn ja kas, niinpä vain on voimaa sinne osastolle tullut lisää ja pyöritys tuotti paremmin voimaa ja vauhtia kuin aikaisemmin.

Keskuspuistosta löytyi hauska yllätys

Su: Treenivuosi 2017 alkoi 1:16 / 7,8 km:n 99%:sti kivuttomalla sauvakävelylenkillä (jihuu!) ja siihen päälle tein 0:40 HelTrin voimatreenin. 


Näin vuoden vaihteeksi vähän tilastoja 2016 treeneistä. Näissä on mukana ainoastaan sykemittarilla tallennetut tekemiset ja aina ei mittari ole ollut päällä.

 • Pyöräily 4030 km (2015 2513 km). Kun trainerilla ja kaupunkipyörällä ajetut lasketaan mukaan, niin totuus lienee jossain 4500:n paikkeilla.
 • Juoksu 352 km (2015 823 km). Juoksuhan loppui kuin seinään 11.7., joten jos sama tahti olisi jatkunut loppuvuoden, niin olisi hyvinkin voinut päästä samoihin lukemiin edellisen vuoden kanssa.
 • Uinti 113 km (2015 135 km). Mittari ei aina jostain syystä hallissa ole laskenut kaikkia altaanmittoja, eli todellisuudessa varmaan jotain 115-120 km.
 • Voima- ja liikkuvuusharjoittelua 69 tuntia (2015 60 tuntia). Tässäkään mittari ei aina ole ollut päällä eli oikeammin ehkä 80 tuntia.
Vuodelle 2017 tavoitteet on:
 • Pyöräilyä 5000 km
 • Juoksua (jos jalkajumalat suo) saman verran kuin 2015 eli ainakin 800 km
 • Uintia 150 km
 • Voima- ja liikkuvuusharjoittelua 100 tuntia
 • Kehonhuoltoa toiset 100 tuntia. Tätä erityisesti täytyy alkaa tarkkailla.
Ja kun nyt tätä vuosiyhteevetoa tehdään, niin nämäkin vielä:

Vuoden 2016 liikunnalliset TOP 3:
 • Vätternrundanin läpi raahustaminen kaatosateen raikastamana
 • Alp du Huezille nousu, eka "Kerää kaikki TdF:n klassikkonousut" -sarjaa
 • Oma perusmatkan enkka Vantaalla 2:41:06
Vuoden 2016 liikunnalliset aallonpohjat:
 • Prakaava ja perkeleellisen kivulias tomumaja
 • Ekan täysmatkan peruuntuminen viime metreillä
 • Joroisten puolimatkan keskeytys
Vuosi 2017 pliis ole kivuttomampi kuin edellinen, ei jaksais enää. Ja tilannehan näyttää tällä hetkellä onneksi toiveikkaalle. Mihinkään kisaan tai tapahtumaan en sattuneista syistä ole ilmoittautunut ja voipi olla etten ilmoittaudukaan. Jos olotila antaa myöten, niin saatanpa ekstemporee johonkin karkeloihin osallistua. Muutoin keskityn treenaamisesta nautiskeluun.

Antoisaa, iloista ja vammatonta liikuntavuotta 2017 itse kullekkin!

Valoa kohti eli sininen ja valkoinen 1.1.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti